Om Maria som driver förlaget

portra%cc%88tt-beskuretJag heter Maria Estling Vannestål och jobbar dels som författare, dels med personlig utveckling i form av föreläsningar, kurser, samtalscirklar och en podcast och blogg. För några år sedan lämnade jag en akademisk karriär som universitetslektor i engelska för att följa mitt hjärta och förverkliga min barndomsdröm om att skriva skönlitteratur.

Jag har tidigare publicerat ett antal facklitterära verk hos Studentlitteratur, bland annat A University Grammar of English, som används för förstaårsstudenter i engelska på de flesta av landets lärosäten. Tillsammans med min vän och kollega, Sara Norrby Wallin, har jag gett ut reflektionsböckerna Livstid – förundran, eftertanke, mitt i livet och Älskade lista – från måsten till lust. Tillsammans med min dotter Sanna Hellberg har jag också skrivit bilderböcker om Lovis Ansjovis (Idus Förlag) – och jag har publicerat noveller i antologier på Ariton Förlag och Ordberoende Förlag.

Du kan se hela min tidigare produktion på min webbplats (där du också kan läsa mer om vad jag sysslar med – kurser, samtalscirklar, föreläsningar, mentorskap m.m.). Jag finns också på podden och bloggen Drömmen om Målajord, som handlar om att följa sitt hjärta och sin inre kompass.